Hollandia budapesti Nagykövetsége, Hungary

Hírek

1 to 10 of 42

Refine

Enter a keyword to filter. For example: "jobs".

Please enter a start and end date in the following format: DD-MM-YYYY

1 Pályázati felhívás oknyomozó újságírók és filmes szakemberek számára

A Holland Királyság Nagykövetsége a főtámogatója annak a 2017 februárjában kezdődő mentor-mentorált programnak, melyet a Transparency International Magyarország szervez.

2 Sajtóanyag - Körforgásos gazdaság fenntarthatóság a mezőgazdaságban konferencia

A budapesti Holland Nagykövetség 2016 decemberében folytatta a körforgásos gazdaságot bemutató nagysikerű sorozatát. A második rendezvény e témában a fenntartható mezőgazdaságot állította a középpontba. Megnyitó beszédében Gajus Scheltema nagykövet hangsúlyozta, hogy a lineárisról a körforgásos gazdaságra való áttérés a 21. század egyik legnagyobb kihívása, amit csak közösen tudunk véghezvinni a méret-gazdaságossági megfontolások és az ökoszisztémák összetett hatásai miatt. S bár Hollandia éllovas a körforgásos gazdaság szemléletének és innovációinak meghonosításában, az igazi áttöréshez partnerekre van szüksége mind kormányzati, mind vállalati szinten. Reméljük, ez “egy szép barátság kezdete lesz” – zárta beszédét a Casablanca film szállóigéjével a nagykövet.

3 Körforgásos gazdaság - Fenntarthatóság a mezőgazdaságban konferencia

Hollandia a körforgásos gazdaság elkötelezett támogatója, mi több, az egész európai régió körforgásos központjává szeretne válni. A sikeres májusi konferencia folytatásaként a Holland Királyság Nagykövetsége és a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara a körforgásos gazdaság koncepciójának népszerűsítésére egy újabb eseményt szervez.

4 A budapesti holland nagykövetség gazdasági hírlevele

A nagykövetség rendszeresen jelentkezik a magyarországi gazdasági élet trendjeit és legfrissebb fejleményeit, illetve az itt jelen lévő holland vállalatokat bemutató összefoglalókkal.

6 Holland Emberi Jogi Alap – Pályázati felhívás

A Holland Királyság budapesti nagykövetsége pályázatot hirdet az Emberi Jogi Alap forrásaira a 2016. március 10. és április 8. közötti időszakra.

7 Hollandia EU-elnöksége

A holland EU-elnökség célja egy olyan Európai Unió, amely a leglényegesebb dolgokra fókuszál, úgy mint az innováción alapuló növekedés és munkahelyteremtés, valamint a kapcsolatteremtés a civil társadalommal. A holland elnökség kiemelten fontosnak tartja a következő négy fő témakört:

8 A nagykövetség elköltözik

A budapesti Holland Királyság Nagykövetsége hamarosan új épületbe költözik. A költözés előkészítése miatt a Konzuli Osztály, valamint a nagykövetség november 2-tól november 6-ig zárva tart.

9 Közös sajtóközlemény a 2015-ös Budapest Pride Fesztivál alkalmából

A ma kezdődő Budapest Pride Fesztivál alkalmából 25 magyarországi nagykövetség adott ki közös sajtóközleményt.

10 Dolgozzunk együtt – Találkozzon a holland vízügyi szektorral!

A víz nem áll meg a határoknál. Holland vízügyi szakemberek helyi szervezetekkel dolgoznak együtt az egész világon annak érdekében, hogy a globális vízügyi kihívásokra megoldásokat találjanak.